KIRIKKALE / KARAKEÇİLİ - Karakeçili Halk Eğitimi Merkezi

Tem

İl/ilçe millî eğitim müdürlükleri hayat boyu öğrenmeden sorumlu birimlerin koordinesinde kurum müdürleri ve belirleyecekleri eğitimcilerin katılımıyla aynı il ve ilçedeki halk eğitimi merkezleri arası iletişim ve iş birliğini geliştirmek, eğitimde iyi örnekleri ve özgün projeleri paylaşır.

Tem

Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında sene sonu sergimiz gerçekleştirildi. Sergimize ilçemiz kaymakamı, belediye başkanı, yöneticileri ve halkı katılım sağladı. Kurslarda yapılan ve sergimizde sergilenen ürünler kursiyerler tarafından ziyaretçilere tanıtıldı ve beğeni topladı.

Tem

Kursların son bir haftasında kurs sonu ve yıl sonu  sergileri kapsamında kurslarda yapılan ürünler sergilendi. Kurs sonunda kursiyerlere kurs katılım belgesi verildi.

Tem

Kurslarımızda kursiyerlerimiz tarafından hazırlanan ürünlerin sene sonu sergimizde sergilenmesi ve tanıtılması için sergi alanı ve panolar düzenlendi. Ürünler sergilenmek üzere sergi alanımıza yerleştirildi.

Haz

Tanıtım, erişim, iş birliği ve farkındalık çalışmalarımız; Kursiyerlerimiz ile Karakeçili ilçemizde farkındalık oluşturmak, yapılan el işlerinin kurum amirlerimizin görmesini ve kurumumuzu tanımalarını sağlamak amacıyla ilçemizdeki birim amirlerimizi kanaviçe kursumuza davet ettik. Kursumuza gelen birim amirlerimiz kursiyerlerimizin yaptığı el emeği göz nuru el işlerini gördüler. Beğendikleri el işlerini almak istediklerini söylediler. Kursiyerlerimize sipariş verdiler. Karakeçili Belediye Başkanı Veysel AYDEMİR kursiyerlerimize  havlulara yapılan desenlerin tarihi Çeşnigir Köprüsü başta olmak üzere Karakeçili'yi tanıtan figürlerin kullanılması durumunda Plaket yerine havlu hediye edeceğini söyledi ve 20 adet örnek üretilmesini istedi. Havlularda motif çalışmaları yapıldı. Kullanılacak havlu ve ipler kaliteleri ile belirlendi. Kursiyerlerimiz yapılan tanıtımdan ve alınan işerden memnun oldular.

Haz

Meyve Yetiştiriciliği kursumuzla ilgili eşi ile yaşayan kursiyerimiz Musa AYDEMİR yaşlı olduğundan sosyal sorumluluk kapsamında bahçesinin işlerini yapmasına yardım etmek amacıyla  bahçesine  gittik. Diğer kursiyerlerimiz ile tesisi gezdik. Teorik olarak öğrendiğimiz budama, aşılama, gübreleme vb. konuları uygulama imkanı bulduk. Bir nevi uygulama eğitimi yapılmış olduk.  Aynı zamanda Musa Beyin işletmedeki işleri de yapılmış oldu. Kursiyerlerimiz ile birlikte sosyal sorumluluk kapsamında Osman YILDIRIM'ın Badem bahçesi gezilerek badem çiçek zararlısı çiçek zınnı, iç kurdu, dip kurdu gibi zararlılar bahçedeki bizzat tanıtılmış Ağaçlar üzerinde yaptıkları tahribatlar gösterilmiştir. Bunlara yapılacak kültürel ve kimyasal mücadeleler anlatılmıştır.  Badem yıllık bakım işleri ve ilaçlama programı çıkarılarak whatsapptan paylaşım yapılmıştır. Diğer hafta Ceviz bahçe tesisi olarak da Şahin KORKMAZ beyin bahçesi ziyaret edilerek cevizle ilgili bahçecilik iş ve işlemleri uygulandı. Şahin Bey bahçesinde kursiyerlerimize yemek ve çay ikramında bulundu. Karakeçili'de meyvecilik yapan kişiler arasında tanışma ve kaynaşma gerçekleştirildi.

Haz

Sosyal sorumluluk projeleri, sportif etkinliklere dair ilçemiz lise öğrencileri ile görüşülmüş. Gelecekte hangi mesleği yapmak istedikleri soruldu. Öğrencilerden Beden Eğitimi öğretmeni olmak isteyen öğrencilere pilates kursu açılmış, kursiyerlerimize üniversite sınavlarında hangi alanlardan sınava girmeleri gerektiği, Beden Eğitimi Meslek Yüksek Okullarının yetenek sınavları hakkında bilgilendirme yapılmıştır.Kendi imkanlarımızla sınava hazırlanma yöntemleri anlatılmıştır.

Haz

Kurumsal kapasitenin geliştirilmesi ve fiziki imkânların iyileştirilmesi için arızalı olan makinaların bakım ve onarım işlerine başlanmıştır. Yapılan piyasa araştırmalarında onarımların yüksek maliyet gerektirdiği tespit edildi. Bunun üzerine el sanatları öğretmeni ile görüşülerek ihtiyaç duyulan makinaların özellikleri ve modelleri hakkında araştırma yapması istendi. Yapılan fiyat araştırmaları sonucu yeni makine maliyetinin bakım onarım maliyetinden daha ucuza geldiği tespit edildi. Bunun üzerine iki adeti kurum bütçesinden  on adedi  Kurum Müdürü Hasan ÖZÇELİK tarafından toplam on iki adet makine kuruma kazandırılmıştır. Kurslarla ilgili kursiyerlerle yapılan görüşmeler neticesinde kurslarda öğrendiklerini yalnızca kendileri için ürettiklerini alıcı bulamadıklarını bu yüzdende sebze ektiklerini sebzenin işçiliği yaptıkları süreçte kurslara gelemediklerini söylediler. Kurslarda ürettiklerinin satılması yönünde çalışmalar yapmamızı talep ettiler. Bizlerde kursiyerlerimizle ilçemiz birim amirlerini bir araya getiren ve tanışmalarını sağlayan projemizi yaptık.

Nis

İLÇE YÖNETİCİ VE EĞİTİMCİLERİNE YÖNELİK ETKİLİ İLETİŞİM EĞİTİMİ VERİLDİ.

Nis

Kurumumuzca Karakeçili İlkokulu'nda açılan Artvin Yöresi Halk Oyunları kursiyerlerinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine hazırlığı başlamıştır.

Nis

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. DÖNEM KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİNİN SOSYAL MEDYA ARAÇLARINDAN WHATSAPP,WEB SİTESİ VE  BELEDİYE İLANI İLE VATANDAŞLARA DUYRULMUŞTUR.

Nis

Vatandaşlara e-devlet kullanımı, şifre güvenliğinin önemi, güvenli şifre oluşturma yöntemleri anlatıldı. Şifre olarak kullanılmaması gereken doğum tarihi, il plaka numarası vb. konulara değinildi.